jovovicb@t-com.me
✆ 069080408
Radno vrijeme:Ponedeljak-Petak 9.00h-14.00h i 17.00h-20.00h
Close
Ulica 27. Marta br. 15, 81000 Podgorica, Crna Gora
Radno vrijeme:Ponedeljak-Petak 9.00h-14.00h i 17.00h-20.00h
Prisustvovali smo kongresu Američke Akademije Oftalmologije u Nju Orleansu,LA od 11-14.11.2017

Prisustvovali smo kongresu Američke Akademije Oftalmologije u Nju Orleansu,LA od 11-14.11.2017

Najveći kongres oftalmologije na svijetu, ove godine je održan u Nju Orleansu, gdje su predstavljene  inovacije u oftalmologiji, nove tehnike, istraživanja, tehnologije, strategije, terapije. 

AAO (Američka Akademija Oftalmologije) je najveća nacionalna asocijacija na svijetu koja obuhvata oftalmologe, i ostale doktore koji pružaju sveobuhvatnu brigu očiju, uključujući i medicinsku, hiruršku i optičku njegu kao i eksperte u medicini. Više od 90 posto oftalmologa u Americi su članovi akademije, a Akademija ima više od 7.000 međunarodnih članova.

Misija Američke akademije za očne bolesti je da unaprijedi doživotno učenje i profesionalne interese oftalmologa kako bi se osiguralo najbolje moguće liječenje oka i očnih bolesti.

Fracuska četvrt New Orleans

Godišnji kongres AAO (Američke akademije za oftalmologiju) je održan od 11.  do 14. novembra 2017. godine. Fokus ovogodišnje konferencije je bilo sve “novo”, predstavljeni su najnoviji kursevi, događaji, ideje, metode operisanja, najnovije tehnologije. Godišnjem sastanku je prisustvovalo oko 20 000 učesnika.

Izložbena sala Ernest N Morial kongresni centar, jedan od najvećih na svijetu.

AAO dodaje nova predavanja i događaje svake godine pa je tako, ove godine održano više od 450 predavanja (uključujući 100 predavanja u poslovnom upravljanju), 100 sati besplatnog programiranja i sedam sastanaka na dan subspecijalizacije.

Prisustvovali smo brojnim predavanjima o inovacijama u oftalmologiji

Najveće farmaceutske kompanije na svijetu imale su organizovana predavanja u samoj izložbenoj sali

Imali smo mogćnost da vidimo trendove u svijetu oftalmologije i upoznamo se sa kolegama iz cijelog svijeta.

Sa mnogim aktuelnim temama na ovogodišnjem sastanku, od posebnog interesa je bilo predstavljanje ‘dropless’ operacije katarakte (bez kapanja kapi, prije ili nakon operacije, ‘crosslinkiing’ (sada odobreno od strane FDA), refraktivna topografija, minimalno invazivna operacija glaukoma i angiografija optičke koherentne tomografije.

Dr Biljana Jovović Pepić

Nju Orleans je tokom poslednjih nekoliko godina doživio renesansu. Sa prilivom novih stanovnika i preduzeća, nastavlja da bude jedan od najinteresantnijih gradova u Americi. Uživali smo u prijestonici džeza, gdje se nevjerovatna muzika čula svuda, pa čak i na samom kongresu.

Menadžerka ordinacije Dr Jovović, Sanja Pepić