Specijalisticka Ocna Ordinacija Specijalisticka Ocna Ordinacija
Dr Jovovic rss
 
Komentari isključeni za Prisustvovali smo 36. svjetskom kongresu oftalmologije u Barseloni, Španija

Od 16. do 19.06.2018 god., u Barseloni, Španija, održao se WOC – 36. Svijetski Kongres Oftalmologije. Radi se o jednom od najvećih kongresa oftalmologije na svijetu, gdje su prikazani svi segmenti oftalmologije u okviru brojnih predavanja i izložbenog prostora, i koji pruža mogućnost povezivanja sa priznatim međunarodnim liderima i profesionalcima.

Kongres je održan u konferencijskom centru Fira Gran Via i imao je više od 15.000 učesnika iz više od 140 zemalja. WOC se održava svake dvije godine u drugoj regiji svijeta.

Naučni program je brojao preko 350 sesija koji se bave raznim subspecijalnostima i srodnim granama u oftalmologiji sa 45 subspecialnosti, 39 nacionalnih, 5 regionalnih i 4 supranacionalna društva koja su učestvovala u programu. Izložbeni prostor je bio impresivan, i ispunjen najnovijim proizvodima i uslugama u svijetu oftalmologije.

Prihodi od WOC-a pomažu u podršci ICO-programa, uključujući obrazovanje o oftalmologiji, pružanje očnih zbrinjavanja, rukovođenje i razvoj društva i posvećenost ICO-a u “Izgradnji svjetske alijanse za vid”.


WOC je prvi put održan 1857. godine i najduži je kontinuirani međunarodni medicinski kongres....možda Vas interesuje?

 
Kategorije: Izabrani članci

Comments are closed.