jovovicb@t-com.me
✆ 069080408
Radno vrijeme:Ponedeljak-Petak 9.00h-14.00h i 17.00h-20.00h
Close
Ulica 27. Marta br. 15, 81000 Podgorica, Crna Gora
Radno vrijeme:Ponedeljak-Petak 9.00h-14.00h i 17.00h-20.00h
Novi OCT aparat u ordinaciji Dr Jovovic

Novi OCT aparat u ordinaciji Dr Jovovic

OCT (Optička koherentna tomografija) je napredna dijagnostička metoda koja omogućava otkrivanje različitih bolesti mrežnjače i očnog živca u najranijem stadijumu. Ona pruža detaljan pregled strukture oka i igra ključnu ulogu u planiranju liječenja i praćenju različitih oftalmoloških stanja.

OCT pregled se obavlja korišćenjem modernih i neinvazivnih tehnologija koje omogućavaju snimanje presjeka retine oka. Ova tehnika je revolucionirala dijagnostiku bolesti mrežnjače i praćenje efikasnosti terapije. Pomoću optičkih zraka, OCT analizira vidni živac, nervna vlakna oko njega i žutu mrlju.

OCT Topcon Multimodal SD Maestro 2 aparat

U ordinaciji Dr. Jovović od danas koristimo novi aparat Multimodalni SD-OCT sa jednostavnim snimanjem jednim dodirom – Maestro 2, jedan od najsavremenijih i najpreciznijih aparata dostupnih za OCT pregled na svijetu. Maestro2, multimodalni SD-OCT sistem sa jednostavnim snimanjem jednim dodirom, omogućava brz i detaljan prikaz morfologije očnog tkiva.

Ovaj vrhunski aparat koristi naprednu tehnologiju spektralne tomografije koja je odgovor na mnoge dijagnostičke izazove. Snimanje je brzo i bezbolno, a rezolucija snimaka napravljenih sa ovim aparatom je neuporedivo visoka. B-skenovi generisani ovim aparatom pružaju trodimenzionalne slike u boji, pružajući precizan uvid u stanje retine i očnog živca.

Prednosti našeg novog OCT aparata

  1. Mogućnost 3D prikaza očnih struktura: Aparat omogućava detaljan prikaz prednjeg i zadnjeg segmenta oka u trodimenzionalnom formatu, što pruža dublji uvid u anatomiju i patologiju oka.
  2. Snimanje očnog dna bez širenja zenica: Kod osoba koje nemaju smanjenu transparentnost očnih medija, poput katarakte ili opaciteta u staklastom tijelu, aparat omogućava snimanje očnog dna bez potrebe za širenjem zenica, što olakšava proceduru i pacijentu pruža udobnost.
  3. Kompletan prikaz očnog živca i parametara za praćenje: Aparat pruža cjelovit prikaz očnog živca i svih parametara bitnih za praćenje pacijenata s glaukomom i drugim patologijama vezanim za promjene na očnom živcu, uključujući debljinu vlakana.
  4. Istovremeni prikaz očnog živca i žute mrlje (makule): Zahvaljujući posebnim performansama aparata, moguće je dobiti istovremeni prikaz očnog živca i žute mrlje, što smanjuje vrijeme potrebno za dobivanje snimka i omogućava bržu dijagnostiku.
  5. Visokokvalitetne slike fundusa i prednjeg segmenta: Digitalna kamera ovog aparata pruža visokokvalitetne slike fundusa (dijela oka koji se nalazi na pozadini očne jabučice) i prednjeg segmenta oka, što olakšava identifikaciju i praćenje različitih očnih stanja.
  6. Panoramski prikaz kompletnog očnog dna: Kamera aparata omogućava snimanje svih 9 standardnih prikaza očnog dna, uključujući perifernu regiju. To omogućava širi uvid u stanje kompletnog očnog dna i pomaže u otkrivanju bilo kakvih abnormalnosti.
  7. Olakšano snimanje očnog dna kod pacijenata s kataraktom: Zahvaljujući posebnom modu automatskog prilagođavanja skena, aparat olakšava snimanje očnog dna (očnog živca i žute mrlje) kod pacijenata s kataraktom, čime se poboljšava kvaliteta snimka i dijagnostička preciznost.
  8. OCT angiografija bez ubrizgavanja kontrastnog sredstva: Ovaj aparat omogućava OCT angiografiju, koja pruža uvid u stanje vaskularne mreže retine, bez potrebe za ubrizgavanjem kontrastnog sredstva u cirkulaciju. To je sigurnija i udobnija opcija za pacijente.
  9. Dodatak za snimanje prednjeg segmenta oka: Osim snimanja fundusa, aparat posjeduje dodatak koji omogućava snimanje prednjeg segmenta oka, što je korisno za dijagnostiku i praćenje stanja kao što su rožnica, prednja očna komora i leća.

OCT aparat s pridruženom fundus kamerom i mogućnošću OCT angiografije pruža napredne dijagnostičke mogućnosti, visokokvalitetne slike, detaljan prikaz očnih struktura i olakšano snimanje kod pacijenata s određenim očnim stanjima. To je vrlo koristan alat za oftalmologe u dijagnostici, praćenju i liječenju različitih očnih bolesti i poremećaja.

Pacijenti koji se odluče za OCT pregled u ordinaciji Dr. Jovović mogu biti sigurni da će dobiti najnapredniju tehnologiju i vrhunsku brigu o svom vidu. Naša ordinacija ima ugovor sa Fondom za zdravstvo Crne Gore za uslugu OCT, a pregled možete zakazati na našem sajtu ili putem telefona 020 640 553 i 069 080 408.