jovovicb@t-com.me
✆ 069080408
Radno vrijeme:Ponedeljak-Petak 9.00h-14.00h i 17.00h-20.00h
Close
Ulica 27. Marta br. 15, 81000 Podgorica, Crna Gora
Radno vrijeme:Ponedeljak-Petak 9.00h-14.00h i 17.00h-20.00h

Novi aparat za mjerenje dioptrije i zakrivljenosti rožnjače u ordinaciji Dr Jovović

Od sada u našoj ordinaciji možete odraditi kompjuterizovanu auto kerato refraktometriju na najsavremenijem aparatu ACCUREF K-900/R-800 koji omogućava precizna i pouzdana refraktometrijska i keratometrijska mjerenja čak i kod zjenice veličine od 2.00 mm!

Auto kerato refraktometar

Keratometrija je mjerenje zakrivljenosti ronjače posebnom aparaturom. Aparati koji služe za ovo mjerenje su keratometar i autorefraktometar. Parametri koje dobijamo ovim pegledom oka su od velike važnosti za određivanje kontaktnih sočiva.

Refraktometrija je precizno određivanje refrakcije oka kompjuterizovanim refraktometrom. Dakle, keratometrom se mjeri astigmatizam rožnjače, dok refraktometrom mjerimo ukupan astigmatizam oka (kornealni i lentalni)

Autokeratorefraktometrija(AKR) omogućava precizna i pouzdana refraktometrijska i keratometrijska mjerenja čak i kod zjenice veoma male veličine (čak do 2.00 mm). Zbog ovoga se precizno i lako dobijau rezultati kod starijih pacijenata, i svih onih kojima je dijagnostifiikovan glaukom ili imaju asimetrične zjenice. Sam proces mjerenja je izuzetno lak za pacijente, aparat je brz, tačan i jednostavan.

Mjerenje zakrivljenosti rožnjače je veoma bitno pri određivanju kontaktnih sočiva. Rezultati za oba oka se štampaju uz keratometriju i refraktometriju.