jovovicb@t-com.me
✆ 069080408
Radno vrijeme:Ponedeljak-Petak 9.00h-14.00h i 17.00h-20.00h
Close
Ulica 27. Marta br. 15, 81000 Podgorica, Crna Gora
Radno vrijeme:Ponedeljak-Petak 9.00h-14.00h i 17.00h-20.00h
Kako da pravilno očistite vaše naočare?

Kako da pravilno očistite vaše naočare?

Da li koristite naočare svaki dan? Naočare za sunce, kao i one sa dioptrijom, vrlo brzo se prljaju, pa je jako važno da ih pravilno održavate. Stakla su jako osjetljiva, pa nepravilnim rukovanjem vrlo često dolazi do grebanja stakala.

trussardi4

Trussardi

 

Pročitajte savjete za pravilno čišćenje naočara:

1. Ispirajte naočare vodom iz slavine
Ako su se vaše naočare prekrivene prljavštinom i prašinom, najbolje je da ih prije čišćenja isperete vodom iz slavine.

2. Upotrebljavajte odgovarajuće sredstvo za čišćenje
Većinu vremena čistićete naočare kako biste se riješili masnoća s vaše kože ili kose koja se prenese na stakla i okvire samim kontaktom. Specijalno sredstvo za čišćenje naočala će vam pomoći da skinete mrlje sa stakala.

3. Upotrebljavajte odgovarajuću tkaninu
Važno je koristiti odgovarajuću vrstu tkanine pri čišćenju vaših naočara. Neki tekstili, poput maramica, vune ili određenih sintetičkih tkanina mogu oštetiti stakla ili ostaviti neželjena vlakna. Tkanina od mikrofibera ili krpice koje ne ostavljaju dlačice mogu lijepo ukloniti mrlje od ulja zbog svog mekanog materijala i gusto tkane tkanine. Također možete koristiti čistu pamučnu majicu ali pazite da je majica bez printa koji takođe može oštetiti stakla.

4. Držite naočare ispravno
Kada se spremate na čišćenje svojih naočala trebali biste ih držati za ručke uz okvir, kako biste ih čvrsto uhvatili da ne dirate leće.

5. Nježno brišite s jedne strane na drugu kružnim pokretima
Laganim kružnim pokretima brišite s jedne strane na drugu. Nemojte samo brisati po staklu ili ribati naprijed i nazad. Znajte da sredstvo za čišćenje uklanja ulje ne samo sa stakala već i sa jastučića za nos i cjelokupnih okvira. Ta područja nemojte zanemarivati kada čistite naočare, jer ulje može izazvati njihovo slabljenje i uzrokovati lomove.